Vrei sa studiezi game development? Afla unde poti face asta in Romania

Cuprins

Universitatea POLITEHNICA București

Admitere masterat cu profil de GameDev, grafică și VR la Facultatea de Automatică și Calculatoare din POLITEHNICA București

Primul masterat specializat în game development din România este masteratul  “Grafică, Multimedia și Realitate Virtuală” de la Politehnica București, un master deja cu traditie! 

Admiterea se face în 3 sesiuni:

  • mai (25 locuri la buget) 
  • iulie (25 locuri la buget) 
  • septembrie (5-10 locuri la buget) 

Mai multe informatii: https://acs.pub.ro/master 

Universitatea Politehnica Timișoara

upt

Facultatea de Automatică și Calculatoare

Începe  și Etapa II de admitere pentru masteratul de Game Development de la Politehnica din Timișoara și mai sunt încă locuri la buget deci vă încurajăm să vă inscrieti! Cu o curricula realizata impecabil, careia RGDA i-a dat undă verde încă de la lansare si un laborator state of the art, Politehnica din Timișoara e pregătită  să  facă  din Timișoara noul hub de game development din România. Studenții care au câștigat locuri fruntașe la concursurile de game development realizate de RGDA pot intra fara interviu. 

 Înscriere candidați, pe locurile rămase libere de la Etapa I:

  • 13.07.2024 la 00:00 — 22.07.2024 la 14:00
  • 13.07.2024 – 22.07.2024 până la ora 14:00 (online https://enroll.upt.ro/)
  • 15.07.2024 – 19.07.2024, 22.07.2024 între orele 09:00 – 14:00 (fizic în centrele de admitere din cadrul facultății conform orarului de aici):

Pentru admiterea la masterul de Game Development de la UPT, candidații trebuie să-și pregătească un portofoliu de realizări în acest domeniu. Link: https://admitere.ac.upt.ro/master/admitere/specializari/game-development/

Universitatea de Vest din Timișoara

Facultatea de Arte și Design oferă un program de 2 ani de masterat în arta jocurilor video 

Masteratul are 7 locuri la buget și 43 de locuri cu plata și este realizat cu ajutorul profesionistilor de la AMC Studio  Romania, studioul care de peste 15 ani creeaza arta digitală pentru unele dintre cele mai cunoscute jocuri din lume. 

Perioada de înscriere este până în data de 18 iulie 2024, ora 16:00 . Candidații pot obține informații de aici: 

Universitatea POLITEHNICA București – FILS

Facultatea de Inginerie în Limbi Străine (FILS)

FILS ofera, atât la licență, cât și la master, concepte esențiale pentru game development în cadrul diferitelor materii ca  “Elemente de grafică pe calculator”, “Realitate virtuală și augmentată” sau “Sisteme pentru jocuri și simulare interactivă”. Vei învăța să creezi și să manipulezi imagini digitale, să implementezi algoritmi pentru a dezvolta aplicații VR și să proiectezi jocuri video, utilizând cele mai recente tehnologii și bune practici din industrie. 

📅 Înscrierile sunt încă deschise!

  • Pentru licență, înscrierile în sesiunea II sunt între 15-18 iulie.
  • Pentru master, înmatriculările în sesiunea II sunt deschise până pe 22 iulie, iar înscrierile în sesiunea III sunt între 2-13 septembrie.

🔗 Detalii despre admiterea la FILS:

🔍 Mai multe detalii privind programele de studiu:

🔗 Pentru înscriere: https://admitere.pub.ro/

Pentru întrebări suplimentare legate de admitere, puteți lăsa un mesaj la: admitere_fils@upb.ro

Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”

Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative

Perioada de înscriere: 8 iulie – 6 septembrie Examen de admitere: 19 septembrie Numărul de locuri: 5 locuri (3 finanțate de la buget, 5 cu taxă)

Limba de predare a acestui program este engleza.

La UNATC găsiți primul și unicul program de masterat în design de jocuri din București, România. Înscrierile pentru admitere au început!

Programul de master Arta Designului de Jocuri, găzduit de universitatea de arte performative cu renume, UNATC I.L. Caragiale, îmbină designul, artele, filmul și teatrul, oferind o perspectivă unică asupra creării jocurilor.

Recunoscut drept un program educațional de top la Romanian Game Awards 2023, absolvenții excelează în expoziții, conferințe, festivaluri și game jams, câștigând numeroase premii.

Programa îmbină rigurozitatea academică cu relevanța din industrie, oferind absolvenților noștri posibilitatea de a se angaja în studiouri consacrate de jocuri, dar și de a-și dezvolta propriile creații în sectorul indie.

Detalii despre admitere, curriculum-ul de masterat, proiectele studenților și evenimente:

Școli private: 

ECHO School of Technology, Digital Arts and Video Games

ECHO School of Technology, Digital Arts and Video Games a fost creat în parteneriat cu BISM – Bucharest International School of Management, Amber Studio – unul dintre cele mai mari studiouri de game development din România și Abertay University – partenerul academic internațional. Programele de facultate sunt în limba engleză și durează 3 ani.

  •             Game Design and Development
  •             Game Engineering
  •             Computer Arts & Animation

Perioada de inscriere este valabila de azi pana pe 15 August 2024.

Mentiuni:

  • pana pe 15 iulie, toti inscrisii beneficiaza de o bursa de 1500 euro, iar in perioada 16 iulie-15 August, se va acorda la inscriere o bursa de 1000 euro.

Admiterea se va face pe baza de dosar, urmarind urmatorii pasi:

  • Dovediți-vă abilitățile în 2 pași:
    • Interviu academic
    • Interviu de industrie

Nu vă faceți griji în privința acestora. Aceste interviuri sunt concepute pentru a vă ghida prin programul de licență ales de dvs.

  • Rezultatele BAC (nota medie minimă 7.5)
  • Rezultatul Testului de Limba Engleză (un scor minim de CEFR B2 la fiecare componentă)
  • Cerință pentru programul undergraduate de Computer Arts and Animation: Este necesar un portofoliu de 10 lucrări artistice. Vă rugăm să consultați pentru mai multe informații Ghidul Universității Abertay. (Fie Artă 2D, fie Artă 3D)

Date contact:

GameDev Academy

GameDev Academy deschide înscrierile programului “Masterclass in Game Development” pentru anul școlar 2024-2025, un program de studii bazat pe practică și creare de portofoliu.

Acesta se desfășoară între 28 Octombrie 2024 – 7 Iunie 2025 și cuprinde 3 specializări: Game Design, Grafică în jocuri video și Unity Engine, predate de traineri cu experiență, atât din țară, cât și din străinătate.

Înscrierile sunt deschise în perioada 15 Iulie – 21 Octombrie 2024. Locuri disponibile: 12. Pentru mai multe detalii vizitează site-ul www.gamedevacademy.ro.

2024-07-16T17:44:07+03:00 12 July 2024|