Se lanseaza Game LAB TM!

Se pregateste Game LAB TM, primul program de dezvoltare a jocurilor video pentru studenti!
Toamna aceasta Timisoara mai înregistreaza o premiera: organizeaza Game LAB TM, primul program de dezvoltare a jocurilor video dedicat studentilor. Game LAB TM este, de fapt, un program educational bazat pe dezvoltare de proiecte. Tinerii sunt provocati sa creeze propriile jocuri video printr-un concept inedit, bazat pe model finlandez.
Studentii pasionati de jocuri video sunt invitati sa participe la Game LAB TM, unde vor învata cum sa transforme o idee într-un produs propriu-zis, beneficiind de cursuri si mentorat de specialitate.
Participantii vor face echipe, pentru a forma nucleul de dezvoltare a unui concept de joc. Acestia vor fi asistati de profesionisti cu experienta în productia de jocuri video, abordând subiecte precum: designul de jocuri, marketing, management, dezvoltarea de produse, design de muzica, design de interfata, modelare 3D, programare. Practic, se urmaresc toti pasii si toate aspectele ce tin de dezvoltarea unui produs de acest tip.
Proiectul are doua etape de selectie, prima presupune alegerea conceptelor de jocuri, iar a doua presupune selectarea proiectelor realizate, urmând a fi prezentate în forma finala în fata unor specialisti.
„Am constatat ca mediul online din Timisoara are nevoie de programe care sa ajute studentii sa se dezvolte si în afara universitatii. Acest proiect se vrea a fi o punte între mediul academic si companii”, spune Roberto Hanas, initiatorul Game LAB Timisoara.
Proiectul este inspirat din Game Lab Oulu (Finlanda), care a luat nastere în 2012 si s-a îmbunatatit pe an ce trece, ajungând sa faciliteze dezvoltarea a 12 noi startup-uri, 155 de concepte de produse, precum si a peste 300 de noi profesionisti. De atunci, platforma s-a îmbogatit cu doua noi programe bazate pe acelasi concept: EduLAB si DevLAB.
Datorita caracterului sau multidisciplinar, dar si a faptului ca se bazeaza pe profesionalism, Game LAB promite sa consolideze legatura între mediul educational si mediul de afaceri, sa aduca idei proaspete în domeniul jocurilor video si sa pregateasca viitori specialisti în aceasta industrie.

Un important aspect al programului este faptul ca ofera studentilor sansa de a experimenta cum e sa lucrezi într-un Startup, conditiile si provocarile acestui program fiind foarte asemanatoare cu cele dintr-o companie la început de drum.

Game LAB TM este format din antrenament intensiv, sesiuni de mentorat, dar si distractie, toate acestea având loc într-un mediu destins.
Inscrierile au inceput: https://gamelab.typeform.com/to/vBkXbN!

Organizatorii va invita sa ii urmariti pe Facebook (www.facebook.com/gamelabtm) si pe site-ul proiectului (http://gamelabtm.com).

2017-02-18T17:12:33+02:00 10 August 2016|