Încep înscrierile pentru Romanian Game Awards, evenimentul care premiază cele mai bune jocuri video dezvoltate în România

 

 

Încep înscrierile pentru Romanian Game Awards, evenimentul care premiază cele mai bune jocuri video dezvoltate în România

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România este în continuă creştere. De-a lungul anilor, jocuri dezvoltate 100% local precum Move or Die, Door Kickers sau Brawlout au înregistrat milioane de descărcări pe cele mai cunoscute platforme de gaming din întreaga lume.

În plus, jocuri celebre precum FIFA, Assassin’s Creed sau Tom Clancy: The Division sunt co-dezvoltate de companiile multinaţionale prezente în România încă din anii ‘90.  Acest efort creativ va fi din acest an recunoscut şi celebrat la Romanian Game Awards, un eveniment anual care va premia cele mai bune jocuri video dezvoltate pe plan local şi nu numai.

Dezvoltatorii de jocuri video din România, universităţile sau academiile private care au demarat sau au avut în activitate un proiect educaţional în zona dezvoltării de jocuri video şi agenţiile care au desfăşurat campanii de marketing pentru jocuri video la nivel local în perioada 1 iulie 2022 – 30 august 2023 se pot înscrie în cadrul competiţiei, pe site-ul Romanian Game Awards.

Romanian Game Awards este organizat de Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) şi va avea loc pe 10 octombrie, la Teatrul Odeon.

“RGDA s-a creat ca asociaţie pentru a coagula industria din România, care să ajute la dezvoltarea ei şi pentru a celebra şi promova succesele studiourilor de jocuri video de la noi din ţară în faţa autorităţilor, a publicului larg, dar şi a investitorilor şi partenerilor de peste tot din lume.

Dev.Play, conferinţa anuală a industriei din Europa de Est pe care noi o organizăm deja de 7 ani a fost mereu momentul în care industria locală s-a întâlnit pentru a se bucura împreună de reuşitele de peste an. Credem însă că realizările industriei locale dezvoltatoare de jocuri merită şi trebuie recunoscute şi aplaudate chiar mai mult ca până acum, şi de aceea am ajuns la crearea galei Romanian Game Awards (RGA).

Doar în 2022 estimările noastre spun că cele 200 de studiouri locale au generat peste 330 milioane de euro, o creştere record de la an la an, tot mai multe jocuri cu IP original se creează la noi în ţară iar studiourile multinaţionale prezente aici înregistrează noi şi noi succese, iar noi ne dorim să premiem vârfurile creative şi contribuţiile decisive care duc an de an la aceste rezultate formidabile”, a precizat Cătălin Butnariu, preşedinte al RGDA.

Gala Romanian Game Awards va avea două secţiuni principale de premiere. Prima este dedicată jocurilor prezentate la Indie Festival în cadrul Dev.Play, conferinţa anuală dedicată dezvoltatorilor de jocuri video care are loc pe 9 şi 10 octombrie. Această secţiune este axată pe jocuri independente din Europa de Est.

Secţiunea Dev.Play va premia jocurile în cadrul a cinci categorii:

• Cel mai popular joc
• Cel mai bun game design
• Cea mai bună grafică
• Premiu pentru inovaţie
• Cel mai bun joc al ediţiei

A doua parte a Galei RGA este axată pe industria românească de dezvoltare a jocurilor video şi va premia companiile, agenţiile, instituţiile şi jocurile video cu cele mai notabile rezultate de-a lungul anului. Această secţiune va premia:

• Studioul românesc independent al anului

• Cea mai bună campanie de marketing pentru un joc lansat în România
• Cel mai bun joc internaţional dezvoltat în România
• Cel mai bun program educaţional
• Premiul de susţinere a industriei jocurilor video
• Realizare remarcabilă pentru industria românească de dezvoltare a jocurilor
• Jocul românesc al anului

Regulamentul competiţiei şi criteriile pe care dezvoltatorii, agenţiile sau iniţiativele care îşi înscriu jocurile sau proiectele trebuie să le aibă în vedere pot fi accesate aici. Nu în ultimul rând, gala va cuprinde şi momente de divertisment tematice şi anunţuri în premieră pentru gaming-ul local.

Gala Romanian Game Awards are loc în cadrul conferinţei Dev. Play. Printre invitaţii care vor urca pe scena Dev.Play 2023 se numără Sir Ian Livingstone, legendă a gaming-ului mondial, ce a lansat celebrul joc Warhammer şi a jucat un rol important în lansarea unor francize de succes precum Tomb Raider, Mihai Pohonţu, chairman în cadrul studioului românesc Amber, care a contribuit semnificativ la dezvoltarea industriei locale încă de la începuturile acesteia şi Liliia Mandrino, Director Experience Design la Electronic Arts, SUA.

Despre RGDA

Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit fondată în 2013 cu misiunea de a dezvolta și promova industria de dezvoltare a jocurilor din România. Membrii RGDA acoperă în prezent peste 90% din studiourile din industria de dezoltare de jocuri.

www.rgda.ro // contact@rgda.ro

 

 

2023-10-09T10:36:57+03:00 9 October 2023|