Pozitia RGDA cu privire la masurile fiscale anuntate pentru anul 2018

RGDA, Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România, se alătură poziției ANIS ROMANIA cu privire la masurile fiscale anuntate recent de Guvernul Romaniei, acestea avand un impact semnificativ asupra sectorului IT, din care face parte si industria jocurilor video.

Noile masuri (precum mutarea contributiilor sociale de la angajator la angajat sau contributia asiguratorie pentru munca) vin in contextul in care la începutul anului a fost schimbat regimul de plată al contribuțiilor pentru pensii și sănătate pentru o parte importantă a salariaților din industria noastră. Schimbarile vor introduce cheltuieli suplimentare pentru o mare parte a celor peste 6000 angajați din acest sector (fie ca acestea vor fi suportate de companii sau de angajat).

‘’RGDA își dorește un parteneriat autentic și puternic cu instituțiile statului și un dialog constant dintre mediu public și privat tocmai pentru a evita astfel de decizii neașteptate și cu efecte negative asupra performanței și competitivității industriei noastre ce se află în plină ascensiune (cifra de afaceri a crescut de la 114M$ în 2014 la 145M$ in 2016).‘’ menționează Cătălin Butnariu, Președintele Asociatiei Romanian Game Developers Association.

Cu prezența la noi în țară a unor companii mari la nivel mondial dar și cu rapida ascensiune a unor studiouri locale ce au înregistrat succese pe plan internațional cu producțiile lor, industria dezvoltatorilor de jocuri din România are un potențial de creștere uriaș ce are însă nevoie de un cadru fiscal favorabil și mai ales stabil.

2017-10-31T09:49:02+02:00 31 October 2017|