Cele mai bune jocuri video dezvoltate în România vor fi premiate la gala Romanian Game Awards

 

 

Cele mai bune jocuri video dezvoltate în România vor fi premiate la gala Romanian Game Awards

 

Prima ediție a Romanian Game Awards, un eveniment anual ce își propune să recunoască și să premieze jocurile video deosebite dezvoltate local sau cu implicarea echipelor românești, va avea loc pe 10 octombrie, la Teatrul Odeon din București.

Jocuri video iubite de milioane de gameri în întreaga lume sunt co-dezvoltate în România, iar  echipele de dezvoltatori români au contribuit la crearea unor dintre cele mai populare jocuri din lume încă din anii 90, când studiourile Ubisoft România și Electronic Arts România și-au deschis porțile. De-a lungul timpului, dezvoltatorii locali au contribuit la jocuri cunoscute precum Assassin’s CreedTom Clancy’s Silent HunterFIFAAsphaltGotham KnightsCoinmaster și multe altele.

Competiția va include dezvoltatori de jocuri video din România, universități și academii private implicate în proiecte educaționale legate de dezvoltarea de jocuri, precum și agenții de marketing specializate în promovarea jocurilor video la nivel local.

Romanian Game Awards invită publicul să-și exprime preferințele și să voteze jocul lor favorit dintr-o selecție de cinci jocuri co-dezvoltate în România, care au obținut un succes notabil în întreaga lume:

  1. EA Sports FC 24 / Electronic Arts România
  2. Metal: Hellsinger / Funcom România
  3. Secret Neighbor Roblox / Amber
  4. WSOP Texas Holdem Poker Game / Playtika România
  5. Domino Dreams / SuperPlay România

Competiția cuprinde două secțiuni principale de premiere. Prima secțiune se concentrează pe jocurile prezentate la secțiunea Indie Festival în cadrul conferinței anuale Dev.Play, care se desfășoară pe 9-10 octombrie și este dedicată jocurilor independente din Europa de Est. Cea de-a doua secțiune a Galei Romanian Game Awards este dedicată industriei românești de dezvoltare a jocurilor video, onorând companiile, agențiile, instituțiile și jocurile video care s-au remarcat pe parcursul întregului an.

 

Despre RGDA

Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit fondată în 2013 cu misiunea de a dezvolta și promova industria de dezvoltare a jocurilor din România. Membrii RGDA acoperă în prezent peste 90% din studiourile din industria de dezoltare de jocuri.

www.rgda.ro // contact@rgda.ro

 

 

2023-10-09T10:34:13+03:00 9 October 2023|