Asociaţia dezvoltatorilor de jocuri video din România salută aprobarea Memorandului de susţinere a industriilor creative

COMUNICAT DE PRESA

18/05/2017

București, 18.05.2017 – Asociaţia dezvoltatorilor de jocuri video din România (RGDA) apreciază interesul domnului Alexandru Petrescu Ministru al Mediului de afaceri, Comerț și Antreprenoriat, pentru industriile creative şi dezvoltarea acestui sector în România. RGDA salută aprobarea de astăzi, de către Prim-Ministrul României, a Memorandului privind susţinerea potenţialului economic al sectoarelor culturale şi creative din ţară noastră. Asociaţia consideră că iniţiativa este un semnal pozitiv şi un pas important către alinierea politicilor Guvernului României la tendinţele europene pentru acest sector.
„Acest memorandum oferă un cadru legal propice dezvoltării de noi iniţiative pentru domeniul jocurilor video, un sector creativ cu potenţial economic crescut, ce îmbină creaţia de conţinut artistic cu tehnologii de vârf şi soluţii de business inovatoare. Industria dezvoltatorilor de jocuri din România are nevoie de un ecosistem antreprenorial sănătos şi de un suport cuprinzător, predictibil şi aliniat din partea tuturor instituţiilor relevante ale statului. Asociaţia Dezvoltatorilor de Jocuri Video îşi doreşte să devină un partener de încredere al Guvernului şi oferă tot suportul de care este nevoie pentru a duce la capăt acest demers”, declară Cătălin Butnariu, Preşedinte RGDA.
Asociaţia îşi exprimă public dorinţa de a se alătura – discutata în cadrul întâlnirii reprezentanţilor RGDA cu Ministrul Alexandru Petrescu, ce a avut loc la începutul lunii mai – Grupului Permanent de lucru pentru sectorul creativ, ce va avea că scop identificarea şi promovarea iniţiativelor dedicate sprijinirii sectorului din care face parte.
Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România are o cifra de afaceri de peste 130 de milioane de euro şi numără în prezent aproximativ 7000 de oameni.
Despre RGDA
Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.

2017-06-07T09:11:39+03:00 7 June 2017|