Romanian Game Developers Association lansează platforma DESPRE JOCURI VIDEO, dedicată părinților

București, 17 noiembrie: Potrivit studiului european Gametrack din 2019, trei sferturi dintre copiii cu vârste între 6 și 15 ani sunt jucători de jocuri video, în vreme ce doar 1 din 5 părinți utilizează opțiunile de control parental și numai 2 treimi dintre aceștia au auzit de sistemul de rating de vârstă PEGI. În contextul pandemiei, perioadă în care a crescut timpul alocat jocurilor video, RGDA vine în întâmpinarea nevoii părinților de a relaționa cu copiii lor în ceea ce privește jocurile video și de a-i ghida pe aceștia către jocuri potrivite vârstei. 

 

Conform unui studiu Ipsos Mori despre jocurile video în timpul pandemiei COVID19 realizat în Europa, în prima jumătate a anului 2020, doar 1 din 5 părinți se joacă mai multe jocuri video cu copiii în această perioadă. Cu toate acestea, peste 35% dintre părinți consideră că jocurile video au avut un impact pozitiv asupra sănătății mintale a copiilor lor. Nevoiți să stea mai mult în casă, copiii au găsit în jocurile video o modalitate prin care își pot petrece timpul liber în mod plăcut. Mai mult decât atât, acestea s-au dovedit a fi și un mod prin care cei mici au păstrat relațiile cu prietenii și colegii, prin intermediul jocurilor multiplayer online. 

 

Cu toate acestea, potrivit studiului despre utilizatorii de jocuri video din România realizat de RGDA, chiar și în cazul părinților care se joacă jocuri video, doar 52% dintre ei sunt atenți la ratingul de vârstă al jocurilor atunci când le achiziționează/downloadează pentru copii și doar 59% dintre ei utilizează opțiunile de control parental. 

 

În această situație, RGDA, cu sprijinul Amber, Electronic Arts România, Ubisoft România, Gameloft România și AMC Romania, lansează DESPRE JOCURI VIDEO, o campanie de informare dedicată părinților ce doresc să comunice mai bine cu copiii lor despre jocurile video și să le formeze acestora deprinderi sănătoase și distractive. 

 

În centrul acestei inițiative se află noul site lansat de RGDA, desprejocurivideo.ro. Această platformă își propune să devină sursa principala de informare a părinților despre jocurile pe calculator și alte platforme, despre existența instrumentelor de control parental la jocurile video și despre modalitățile prin care părinții se pot implica activ în gestionarea timpului pe care copiii îl petrec în fața ecranului. Site-ul va fi updatat constant cu ultimele informații relevante ce vin din partea industriei și  va avea și propria sa pagina de Facebook (https://www.facebook.com/desprejocurivideo) unde se vor posta mereu noutăți și unde se vor organiza sesiuni de Q&A cu psihologul Yolanda Crețescu, dar și tombole cu premii (in jocuri video, bineinteles)  și challenge-uri distractive pentru părinți și copii. 

 

„În contextul actual, și nu numai, industria noastră vrea să se asigure că părinții știu că le suntem aliat, atât la nivel global, cât și local! Jocurile video, dacă sunt cele potrivite și dacă sunt consumate de către copii după niște principii sănătoase, pot aduce multe beneficii dezvoltării lor mentale și sociale și pot deveni un liant perfect între copil și părinte, într-o perioadă în care lumea are atât de multă nevoie de conexiune și destindere. Sperăm, așadar, că prin site-ul desprejocurivideo.ro și prin pagina sa de Facebook RGDA va pune la dispoziție părintelui modern și implicat uneltele necesare pentru a face din jocurile video o bucurie pentru toată familia’’, declară coordonatoarea proiectului, Andreea Medvedovici-Per, Director Executiv RGDA. 

 

Platforma DESPRE JOCURI VIDEO are scopul de a veni în sprijinul părinților și de a-i ajuta pe aceștia să comunice mai bine cu copiii lor despre jocurile video preferate, să se joace cu copiii lor și să discute corect cu ei despre regulile casei în ceea ce privește jocurile video, să seteze control parental pe device-urile pe care copiii lor se joacă, dar și să afle despre beneficiile jocurilor video, în general.

 

Despre RGDA

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit înființată în 2014 cu scopul de a sprijini și promova dezvoltatorii de jocuri video din România.

În România sunt active peste 100 de studiouri de dezvoltare de jocuri video, cu un număr de peste 6.000 de angajaţi. Companiile membre RGDA însumează peste 90% din angajaţii din industrie și peste 80% din cifra de afaceri a acesteia. 

Linkuri Utile: 

https://rgda.ro/ 

https://desprejocurivideo.ro/

https://www.facebook.com/desprejocurivideo 

2020-11-17T13:36:05+02:00 17 November 2020|