Gamify, studioul membru RGDA face istorie la EXPO 2020 Dubai

Gamify, studioul membru RGDA, face istorie la EXPO 2020 Dubai

Pentru prima dată în istoria participărilor românești la Expoziția Mondială, experiența de vizitare a pavilionului României a fost îmbunătățită folosind tehnologia AR (augmented reality) și elemente de interactivitate de către Gamify, membru RGDA. Compania este partenerul de dezvoltare software al Backstage, câștigătoare a proiectului de implementare.

Construite în jurul conceptului New Nature, cele patru experiențe AR pot fi accesate de vizitatorii Pavilionului României la Expo 2020 Dubai printr-o simplă scanare a unui QR code amplasat la intrarea în pavilion.

Prin intermediul acestuia, oaspeții pavilionului pot interacționa cu realizările culturale și științifice a patru nume importante din istoria românească: pot sculpta “Poartă sărutului” alături de Constantin Brâncuși, pot descoperi primele măsuri din “Rapsodia Română #1” alături de George Enescu, pot experimenta “clepsidra entropică” imaginată de Nicolae Georgescu-Roegen sau pot admira trei peisaje românești superbe cu ajutorul dioramelor 3D inventate de Grigore Antipa.

Compania a creat și experiența de scenă pentru evenimentele artistice din Pavilion, implementând o proiecție video interactivă care, în funcție de moment și modul de activare, interacționează cu artiștii, publicul sau speakerii, folosind sunetul sau mișcarea acestora pentru a genera conținut video în timp real.

Expresia vizuală a acestei proiecții pune în centrul său apă, una din resursele naționale promovate în cadrul pavilionului. Astfel, a fost creat un context vizual sensibil, în perpetuă schimbare, în care imaginea și sunetul devin parteneri în reprezentație.

Pe lângă îmbunătățirea experienței de vizitare cu tehnologie AR echipa a mai fost responsabilă cu implementarea site-ului oficial (http://romaniaexpo2020.ro/).

Implementarea proiectului, considerată a fi deosebit de complexă datorită numărului mare de actori implicați, a fost finalizată în mai puțin de 50 de zile de la momentul semnării contractului.

“Suntem o echipă mică, dar matură, rodată și cu multă experiență în implementarea unor proiecte de pionierat, folosind tehnologie de ultimă generație, în condiții dificile de implementare. Toți membrii echipei au peste 20 de ani de experiență și specializări multiple, ceea ce ne permite să funcționăm într-un registru rapid și eficient și să ducem la bun sfârșit proiecte în contexte aproape imposibile pentru alte agenții.”, a declarat Costin Dragomir.

Echipa Gamify
Costin Dragomir, Designer and Producer
Diana Dragomir, Project Manager
Zoltan Nagy, Lead Developer
Cosmin Sulea, Technical Supervisor
Bogdan Ivanov, Quality Assurance
Corin Chiriac, Senior Copywriter
Partener software: Ascensys Software

2021-10-21T18:09:10+03:00 11 October 2021|