Dev.Play 2018 – La ce ne asteptam de la a treia editie

Mesaj de la Catalin Butnariu, Presedintele Romanian Game Developers Association si fondator Dev.Play

 

Mai sunt aproape doua luni pana la Dev.Play 2018 si as vrea sa va dau un update despre eveniment.

Iata ca Dev.Play ajunge la treia editie anul acesta si ne asteptam sa fie cea mai mare si mai buna de pana acum! Lucurile au evoluat mai frumos decat ne asteptam; imi aduc aminte ce task monumental ni se parea organizarea acestei conferinte si scepticismul de care ne-am lovit, din partea sponsorilor dar si a comunitatii. Insa, pas cu pas, lucrurile au progresat, culminand cu editia din 2017, despre care putem spune ca a fost un succes ce a pus Dev.Play pe harta conferintelor de game dev din Europa.

Editia de anul trecut a avut peste 400 de participanti, veniti din 15 tari si reprezentand peste 100 de companii. Am avut talk-uri foarte bune (gasiti playlist-ul complet cu inregistrarile aici), am avut publishers si investitori prezenti, sesiuni de pitching si diverse alte “features”. Dar lucrul de care suntem cei mai mandri si care a fost probabil elementul cel mai de succes al evenimentului a fost sectiunea Indie Expo.

Indie Expo ne-a surprins prin numarul si calitate jocurilor prezente. Am realizat ca avem o comunitate in Romania care este mai mare si mai matura decat credeam. Calitatea jocurilor a fost apreciata si de juriul international. Dupa cum este deja cunoscut, Yaga, joc dezvoltat in Cluj, a castigat premiul cel mare la Nordic Game Discovery Contest, in luna mai a acestui an, dupa ce anul trecut a castigat qualifier-ul de la Dev.Play. Mai mult, Second Hand: Frankie’s Revenge (tot din Cluj), castigatorul concursului de pitching la Dev.Play 2016 si expozant la Dev.Play 2017 a ajuns, deasemenea, pana in finala Nordic Game Discovery Contest. Alte jocuri prezente la Dev.Play au participat si castigat premii la alte competitii internationale.

Ce dovada mai buna putem avea despre potentialul industriei noastre? Mai mult de atat, aceste rezultate reprezinta si o validare a potentialului Dev.Play ca platforma de lansare si networking pentru industria locala!

Indie Expo si Dev.Play Awards vor reveni la editia a treia, bineinteles.De asemenea , prin parteneriatul pe care l-am semnat recent cu Epic Games, vom avea – ca parte a Indie Expo – un stand dedicat jocurilor dezvoltate in Unreal Engine. Ma astept sa avem mai multe jocuri ca anul trecut si abia astept sa vad ce surprize vom avea la Dev.Play Awards si care vor fi viitoarele jocuri de succes aratate in premiera la Dev.Play! 🙂

Unul din elementele noi importante la a treia editie este adaugarea unui track dedicat pentru arta. Primele doua editii au avut foarte putin content in aceasta zona si am considerat ca e momentul sa “rezolvam” acest lucru. Sunt increzator ca va fi un track reusit, mai ales ca il avem ca headliner pe Chris Evans de la Blizzard (v-au placut in-game cinematics din Starcraft 2, World of Warcraft, etc? echipa coordonata de el le-a realizat). Ca si anul trecut, vom avea un track solid pe partea de business, un track tehnic cu prezentari din partea Epic Games si 11bit Studios, si altele. Iar ca keynote speaker il vom avea pe Rami Ismail, unul din cele mai cunoscute nume din industrie, in zona indie.

Intrigued yet? 🙂

Ca si la editiile trecute, avem nevoie de sustinerea voastra. Dev.Play are ambitia de a fi un eveniment regional dar inima acestei conferinte sunteti voi, comunitatea de game dev din Romania. Ne ajuta foarte mult sa fiti prezenti la Dev.Play in numar cat mai mare, si cred ca deja am demonstrat beneficiile pe care le poate avea prezenta la conferinta pentru participanti. Va asteptam la talk-uri si workshop-uri, la Indie Expo si Awards, la party si side-events.

Am mentinut un pret similar cu cel de anul trecut, pentru a facilita prezenta voastra in numar cat mai mare. Biletele Early Bird sunt disponibile inca o luna si ceva, dar recomand sa va inregistrati deja, ne ajuta sa ne facem o idee in avans despre cum va arata publicul evenimentului, ceea ce ne da incredere ca efortul de organizare al conferintei este canalizat in directia corecta.

Deasemenea, avem rugamintea ca cei ce au bilete gratuite asigurate in calitate de membrii RGDA sa se inregistreze cat mai curand (toti membrii vor primi voucher-e in zilele urmatoare, daca nu le-au primit deja).

Reamintesc, usa noastra este deschisa, suntem deschisi la sugestii si feedback, va incurajez sa ne contactati, pe Facebook, pe grupul RGDA sau direct pe mail. Dev.Play este un subiect despre care vom discuta mereu cu placere si dorim sa facem cel mai bun eveniment posibil pentru voi.

Va asteptam cu drag la Dev.Play 2018!

Si cred ca povestea Dev.Play abia acum incepe, cu adevarat!

 

Catalin Butnariu

 

2018-07-26T09:08:12+03:00 25 July 2018|