COMUNICAT DE PRESĂ: Industria dezvoltatorilor de jocuri video din România anunță angajări și continuă să crească în pofida contextului internațional actual

București, 26 mai – Industria locală a dezvoltatorilor de jocuri video este printre cele mai performante în contextul internațional actual, continuând un trend în creștere, conform informațiilor Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România – RGDA. Numeroase firme din domeniu, atât sucursalele locale ale unor multinaționale renumite, cât și studiouri independente românești, sunt implicate în procese laborioase de angajare în acest moment.

Fiind deja pe un trend ascendent de câțiva ani, industria dezvoltatorilor de jocuri din România a trecut mai ușor peste provocările generate de criza COVID-19. Unele firme din industrie aveau planuri de dezvoltare înaintea crizei, care nu au fost anulate sau sistate, ci au continuat să fie puse în practică. Nu a fost nevoie ca angajații din industrie să fie trimiși în șomaj tehnic și nici nu au existat disponibilizări în această perioadă, dimpotrivă, numeroase studiouri au continuat să angajeze, anunțând alte angajări pe diferite specializări în perioada următoare.

Sperăm ca tot mai mulți profesioniști să se îndrepte spre industria dezvoltatorilor de jocuri, fie că ne referim la programatori, designeri grafici, sound designeri, specialiști de marketing și comunicare sau business development, avocați, oameni de HR și alți specialiști și consultanți pe partea administrativă. Este o industrie extrem de prietenoasă, creativă și stabilă și ne bucură că poate fi o opțiune favorabilă în acest context dificil pentru diferiți specialiști care sunt nevoiți sau vor să se reorienteze. Având în vedere schimbările de comportament social pe termen mediu și lung la nivel mondial pe care le impune criza actuală, suntem încrezători în ceea ce privește dezvoltarea continuă a domeniului jocurilor video la nivel global dar și în România.”, a menționat Cătălin Butnariu, Președinte RGDA.

Reprezentanții industriei de dezvoltare de jocuri video anticipează menținerea planurilor privind creșterea numărului de personal în anul 2020. Flexibilitatea angajaților și sistemul de Work from Home era încurajat și posibil în industrie anterior crizei pandemice, dar odată cu aceasta, procesul a fost accelerat, adaptarea fiind făcută foarte rapid, iar sistemul de WFH fiind în acest moment posibil pentru toți angajații din industrie.

Totodată, pe fondul creșterii de productivitate înregistrate în multe cazuri odată cu implementarea pe scară largă a sistemului de muncă de la domiciliu, foarte probabil această practică va fi continuată ca regulă generală și în perioda următoare.

România este una dintre cele mai importante țări la nivel european în domeniul dezvoltării de jocuri video, o industrie ce are o creștere globală accelerată de la an la an. În România, companiile din domeniu au ajuns la o cifră de afaceri cumulată de peste 200 milioane USD, peste 6.000 de români lucrând în industrie la acest moment. Datorită expertizei și creativității specialiștilor români, jocuri video dezvoltate local și exportate în întreaga lume au făcut din România un nume cunoscut și apreciat în acest domeniu.

DESPRE RGDA

Asociația Romanian Game Developers Association (RGDA) este o organizație non-profit care își propune să sprijine și să promoveze dezvoltatorii de jocuri video din Romania. Obiectivele asociației sunt acelea de a informa publicul larg asupra industriei, de a se asigura că există suficiente surse de training și educație pentru cei care iși doresc o carieră în domeniu, de a crea o comunitate stransă a dezvoltatorilor și de a reprezenta industria în fața instituțiilor statului și a actorilor internaționali.

În România sunt active peste 100 de studiouri de dezvoltare de jocuri video, cu un număr de peste 6.000 de angajaţi. Companiile membre RGDA însumează peste 90% din angajaţii din industrie şi peste 80% din cifra de afaceri a acesteia. Mai multe informații despre acestea pot fi găsite în Raportul Industriei Dezvoltatorilor de Jocuri din România, cât și la acest link https://rgda.ro/our-members/.

RGDA este membru cu drepturi depline a European Game Developers Federation.

www.rgda.ro

contact@rgda.ro

2020-05-26T15:25:37+03:00 25 May 2020|